Екип от община Родопи“ замина  към Карлово, за да  предостави хуманитарната помощ

...
Екип от община Родопи“ замина  към Карлово, за да  предостави хуманитарната помощ
Коментари Харесай

Пълен камион с помощи изпрати община „Родопи“ на потопените села в Карловско

Екип от община „ Родопи “ замина  към Карлово, за да  предостави филантропичната помощ от дарителската акция за потърпевшите от наводненията  села Каравелово, Богдан и Слатина. Кметът Павел Михайлов персонално координира работата по систематизиране на  събраните от хората хранителни артикули, санитарни материали, съоръжение, топли завивки и постелен инвентар. Заедно с него бяха заместник-кметът Емилия Иванова и кметовете на селата Марково и Браниполе Десислава Терзиева и Даниела Стоилова.
Прочетете още
За броени дни хората  събраха артикули от първа нужда. Стотици поданици на община „ Родопи “ се отзоваха на апела за поддръжка. Служителите на общинска администрация предизвикаха акция за събиране на средства и закупуване на пакети за потърпевшите.

В село Каравелово кметът беше посрещнат от своя сътрудник доктор Емил Кабаиванов.

„ Днес е 20-тият ден от нещастието. Благодаря за поддръжката, която ни оказва община „ Родопи “, поздрави Емил Кабаиванов. Двамата кметове се включиха наедно, с целия екип, при разтоварването на продуктите.

Помощите от община „ Родопи “ включват вода, консерви, одеяла, хигиенизиращи материали, електроуреди, възглавници, матраци, артикули от първа нужда и дълготрайни пакети. Семейство от Богдан получи тв приемник, също дарен от положителни хора.

„ Още в първия ден след наводненията в Карловско в община „ Родопи “ стартира акция в символ на взаимност с бедстващите хора. За един миг  стотици български семейства изгубиха своите домове и мебелировка. Материалните вреди са големи. Това, което всички дружно можем да създадем, е да покажем на нашите потърпевши сънародници, че не са сами “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Кметът на Марково Десислава Терзиева е един от главните основатели на дарителската акция.

„ Каравелово, Богдан и Слатина са следващото доказателство, че нещастието ни сплотява. Трябва да действаме единно, тъй като това ни отличава като народ “, разяснява тя.

Миналата седмица община „ Родопи “ изпрати бригада от чиновници на администрацията и кметството в село Ягодово, които се включиха в разчистването на потърпевшите села. От самото начало на бедствието екипи от доброволното формирование „ Родопи 112 “ и съдружие „ Моето село Марково “ са на терен, където оказват помощ за превъзмогване на следствията в най- сериозните точки в обитаемоте места.

„ Благодаря сърдечно на първите донори,  на хората от нашата община, които не престават да оказват помощ, тъй като когато сме дружно сме най-силни “, сподели Михайлов и разгласи, че акцията продължава.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР